اریا ویت

دانلود جزوات دانشگاهی و درسی

اریا ویت

دانلود جزوات دانشگاهی و درسی

تحقیق در مورد زندگی نامه سعدی شیرازی




چکیده:
در این مقاله درباره زندگی نامه، ویژگی سخن سعدی، گزیده ای از اشعار، آثار سعدى، آرامگاه سعدی و درباره زندگی نامه فردوسی بزرگ، شاهنامه، ویژگیهای هنری شاهنامه، بخش های اصلی شاهنامه و منبع داستانهای شاهنامه را توضیح می دهد.
شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی یکی از بزرگترین شعرای ایران است که بعد از فردوسی آسمان زیبای ادبیات فارسی را با نور خود روشن ساخت و او نه تنها یکی از بزرگترین شعرای ایران بلکه یکی از بزرگترین سخنوران جهان می باشد . ولادت سعدی در سالهای اول سده هفتم هجری حدودا در سال ۶۰۶ ه.ق در شهر شیراز میباشد .
مهمترین ویژگی سخن سعدی چه در نثر و چه در نظم فصاحت و شیوایی و شیرینی کلام اوست و او توانست ازطرفی زبان ساده و فصیح استادان قبل را زنده کند و هم چنین خود را از قید تصنعات عجیب که درنیمه دوم قرن ۶ و حتی در قرن ۷ گریبانگیر شعر فارسی شده بود رهایی بخشد . از خصوصیات شگفت انگیز سعدی در سخن ،آن دلیری و شهامتی است که در حقیقت گویی استفاده کرده است .
حکیم فردوسی در “طبران طوس” در سال ۳۲۹ هجری به دنیا آمد. پدرش از دهقانان طوس بود و از نظر مادی دارای ثروت و موقعیت قابل توجهی بود.
فردوسی استاد بی همتای شعر و خرد پارسی و بزرگترین حماسه سرای جهان است. اهمیت فردوسی در آن است چه با آفریدن اثر همیشه جاوید خود، نه تنها زبان ، بلکه کل فرهنگ و تاریخ و در یک سخن ، همه اسناد اصالت اقوام ایرانی را جاودانگی بخشید و خود نیز برآنچه که میکرد و برعظمت آن ، آگاه بود و می دانست که با زنده نگه داشتن زبان ویژه یک ملت ، در واقع آن ملت را زندگی و جاودانگی بخشیده است .
زبان‌ شعر فردوسی‌ نه‌ زبان‌ تغزل‌ است‌ و نه‌ زبان‌ ند و نصیحت‌. اگر چه‌ داستانهای‌ او در نهایت‌ به‌ تمامی‌ پند و مثل‌اند و شاعر در پایان‌ اغلب‌ داستانهایش‌ بی‌اعتباری‌ دنیا را فرا یاد خواننده‌ می‌آورد و او را به‌ بیداری‌ و تنبه‌ از غفلت‌ روزگار می‌خواند؛ و چون‌ هنگام‌ سخن‌ عاشقانه‌ می‌رسد، به‌ سادگی‌ و وضوح‌ و در نهایت‌ در شان‌ شکوه‌ و هیبت‌ پهلوانان‌ در این‌ میدان‌ گوی‌ می‌زند.

فهرست مطالب:
سعدی    
زندگی نامه   
ویژگی سخن سعدی   
معرفی آثار   
گزیده ای از اشعار   
حکایات   
غزلیات   
گلستان   
دانشنامه سعدی   
پیشینه تحقیق و ضرورت تدوین دانشنامه سعدی    
۱) دوره تکوین (۱۳۲۰-۱۳۰۰)   
۲) دوره تدوین (۱۳۵۰-۱۳۲۰)   
۳) دوره تصحیح (۱۳۷۰-۱۳۵۰)   
۴) دوره تکامل ( از سال ۱۳۷۰ تا کنون)   
مدخل‌های دانشنامه سعدی   
آثار سعدى   
آرامگاه سعدى   
سعدی و درونگرایی   
توریسم از نگاه سعدی   
سعدی و شاه‌کریم   
سعدی و زهد ریایی    
گلی از گلستان سعدی   
فردوسی بزرگ   
زندگی نامه   
ویژگیهای هنری شاهنامه   
تصویرسازی   
موسیقی   
منبع داستانهای شاهنامه   
بخش های اصلی شاهنامه   
روزبزرگداشت فردوسی   
خانوادهٔ فردوسى   
فرزندان:   
فردوسی خالق شاهنامه   
زندگی و اندیشه فردوسی   
زنان   
حاکم و فرمانروا   
در سکوت تنهایی فردوسی   
شاهنامه‌ و تفکر فردوسی   
فردوسی و آژی دهاک   
منابع :   

تعداد مشاهده: 2246 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:1,332 کیلوبایت



دانلود فایل